Ένταση και διακοπή στην απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας προκλήθηκε σήμερα, κατόπιν παρεμβάσεως της Χρυσής Αυγής. Παρόντος του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου είχε προγραμματιστεί συζήτηση σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε πρόσθετη ενημέρωση από τον Κοτζιά για τους 2 Έλληνες Στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο.

Έπειτα όταν εμφανίστηκε ο βουλευτής του Σύριζα Μουσταφά στην εν λόγω συνεδρίαση, ο Ηλίας Κασιδιάρης απαίτησε να αποβληθεί άμεσα διότι κατά τις δηλώσεις του Ερντογάν… είναι δικός του!

Εν ολίγοις η Χρυσή Αυγή απαίτησε την απομάκρυνση του εν λόγω παράγοντα, “ώστε να μη διαρρεύσουν κρίσιμα κρατικά μυστικά στην τουρκία.” Η Χρυσή Αυγή καταγγέλει ότι εκείνη την ώρα  “οι συριζαίοι και οι λοιποί βουλευτές του ανθελληνικού τόξου προκάλεσαν εντέχνως στημένο επεισόδιο, με αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης.”

 

Η επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής κάλεσε σήμερα 7/3 για μία ακόμη φορά τον Κασιδιάρη σε απολογία, για την αντίδρασή του στην απόρρητη επιτροπή Άμυνας της βουλής.

Με περικοπές βουλευτικών αποζημιώσεων και αποβολές από τις συνεδριάσεις απαντά η συγκυβέρνηση στην στάση της Χρυσής Αυγής. Ο Κασιδιάρης απαίτησε να απολογηθούν οι 4 που φωτογραφίζονται με τούρκικες σημαίες και πορτραίτα του σφαγέα Κεμάλ.

Απόσπασμα από απάντηση Κασιδιάρη:

Οι 4 βουλευτές που ο Ερντογάν αποκαλεί “δικούς του”, όχι μόνο δεν διαψεύδουν τον βάρβαρο και παράφρονα οθωμανό εξουσιαστή, αλλά σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τις αθλιότητές του.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παραθέτω με τις τούρκικες σημαίες, τα πορτραίτα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και τα λάβαρα της δήθεν “ανεξάρτητης Θράκης” αποδεικνύουν τον βρώμικο ανθελληνικό τους ρόλο.

Το προεδρείο της βουλής και της επιτροπής δεοντολογίας να συνετιστεί και να τους καλέσει άμεσα σε απολογία. Όσοι λατρεύουν την τουρκική σημαία και τον εγκληματία Μουσταφά Κεμάλ δεν έχουν καμία θέση ούτε στη βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Ελληνική επικράτεια.

Εις ό,τι αφορά τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις σε βάρος μου, τις ποινές, τις αποβολές και  τις περικοπές μισθών, δηλώνω πως με αφήνουν παγερά αδιάφορο.”