Ερώτηση για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ελλάδος, που σύμφωνα με πολυετή έρευνα του καθηγητή Φιλιππίδη αξίζουν – κρατηθείτε – 2,26 τρισεκατομμύρια ευρώ(!), κατέθεσε ο βουλευτής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέσω της ερώτησής του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρεται στον καθηγητή Ορυκτολογίας κ. Φιλιππίδη:

Ενεργειακοί πόροι ύψους 2,26 τρισεκατομμυρίων ευρώ κρύβονται στο υπέδαφος της Ελλάδας σύμφωνα με τον καθηγητή Ορυκτολογίας – Κοιτασματολογίας, Διευθυντή Εργαστηρίου Γεωχημείας του ΑΠΘ Ανέστη Φιλιππίδη. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο και λιγνίτης σε μεγάλα αποθέματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Επίσης, τα βεβαιωμένα μεταλλεύματα αξίζουν 79,4 δις. ευρώ ενώ τα βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα ξεπερνούν τα 63,37 δις. ευρώ.

 

Ο καθηγητής Κοιτασματολογίας, κ. Ανέστης Φιλιππίδης

 

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την πενταετή έρευνα του Καθηγητή Φιλιππίδη και του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ Ανανία Τσιραμπίδη. Σύμφωνα με τις μελέτες των εγκρίτων Ελλήνων επιστημόνων: «είμαστε μια πλούσια χώρα και αν εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, τότε είμαστε πάμπλουτοι».

 

Τέλος ο Ηλίας Κασιδιάρης ρωτά “σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και του ορυκτού μας πλούτου προς όφελος του Ελληνικού Λαού”