Από νωρίς το μεσημέρι χιλιάδες πολίτες καταφθάνουν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ενάντια στη Συμφωνία που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό “Σύνταγμα” και οι ρυθμίσεις αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων και την Πλατεία Συντάγματος.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, πλαισιώνοντας το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν προσαγωγές διαδηλωτών. Στην προληπτική προσαγωγή διαδηλωτών προχώρησαν αστυνομικοί γύρω στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες, για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός, οδηγήθηκαν στην Κρατική σφάλεια για εξέταση. Οι προσαγωγές έγιναν περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και από του Γουδή, όταν αποβιβάστηκαν από λεωφορεία που ήρθαν στην Αθήνα από διάφορα σημεία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς το πρωί, είχε ζητηθεί από άνδρες της τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως, να ρωτούν τους οδηγούς των λεωφορείων στα διόδια της Ελευσίνας, απο πού έρχονται και που αναμένεται να κινηθούν μόλις μπουν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα Βολιώτες προσήχθησαν εντελώς αναίτια στη ΓΑΔΑ, μόλις έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Κάννιγγος και Σόλωνος δε, παρακρατικοί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άτομα που κατευθύνονταν στη συγκέντρωση του Συντάγματος ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που καταγγέλθηκε από τους διοργανωτές.

Η ψηφοφορία δε, στη βουλή έγινε γνωστό ότι θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 14.30′, με τους παρευρισκόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν έξω από τη Βουλή μέχρι και τη ψήφιση.