Σαράντα έξη έλεγχοι σε διάστημα μιας εβδομάδας έγιναν από την Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης σε καταστήματα της πόλης, όπου έχουν βεβαιωθεί  πέντε  παραβάσεις, με τα πρόστιμα να ανέρχονται στα 600 ευρώ για την κάθε μία, Η λήψη μέτρων αποτροπής καπνίσματος, αλλά και η μη συνεργασία των υπευθύνων στα καταστήματα της πόλης ήταν οι λόγοι των προστίμων που επιβλήθηκαν είτε σε τακτικό έλεγχο που έγινε είτε σε έκτακτο μετά από καταγγελία. 
Οι έλεγχοι που διεξήχθησαν αφορούν σε καταστήματα εστίασης και καφέ τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά αυτής. Οι έλεγχοι ωστόσο συνεχίζονται και οι υγειονομικοί έλεγχοι από την διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου  της πόλη της Π.Ε Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ οι καταστηματάρχες από τον χώρο της εστίασης, μετά την Γενική Συνέλευση που επεδίωξαν τα ίδια μέλη του Συλλόγου, ξεκίνησαν επαφές με φορείς, Δημοτική Αρχή, βουλευτές ζητώντας να επανεξεταστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, σε ότι αφορά κυρίως και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους καταστηματάρχες θέτοντας και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού  σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος Λεωνίδας Ρηγάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης τόνισε ότι μετά την αποκριά 4 συνεργεία, εφορία, υγειονομικό, δημοτική αστυνομία και επιθεώρηση εργασίας, ξεκίνησαν εντατικούς ελέγχους, σε ότι αφορά στον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του θα πρέπει να γίνουν αλλαγές με τα πρόστιμα να επιβαρύνουν τους καταστηματάρχες και όχι τους πελάτες καπνιστές που πολλές φορές δεν συμμορφώνονται  με το γράμμα του νόμου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές των περιπτώσεων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Με ένα διαδικτυακό ξέσπασμά του ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, που καταβάλλει προσπάθειες να εφαρμόσει εδώ και 4 μήνες τον αντικαπνιστικό Νόμο, σχολίασε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ (με αναφορά στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη), που καπνίζουν παντού.

Ειδικότερα, αφορμή στάθηκε η φωτογραφία του κ. Σπίρτζη να καπνίζει σε κλειστό χώρο κατά τη περιοδεία του στο Πήλιο το Σαββατοκύριακο. «Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κας» λέει ο δήμαρχος Τρικκαίων «που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα», σχολίασε ο δήμαρχος μέσω των social media.

Πηγή: trikalavoice.gr