Νέο tweet για το ΚΚΕ έκανε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ακόλουθό του στο Twitter.

Οι διαφωνίες μας διαφωνίες. Αυτό που δεν μας επιτρέπεται, όμως, είναι να παρασυρθούμε από τον προεκλογικό πυρετό σε επικίνδυνες ατραπούς. Ξεκαθαρίζω: Τόσο προσωπικά όσο και ως ΜέΡΑ25 το ΚΚΕ θα μας έχει δίπλα του μπροστά στην οποιαδήποτε εκδήλωση αντι-κομμουνισμού” έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

Ωστόσο, κάποιος του ζήτησε τη γνώμη του για το ΚΚΕ:

Αυτή είναι η γνώμη μου για το ΚΚΕ: Σέβομαι την παράδοση και την καθαρότητά τους. Θρηνώ για τον μαξιμαλισμό τους (τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει, εκτός από την επανάσταση) που τους καθιστά ανήμπορους να αμφισβητήσουν το καθεστώς…”

H ασυνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή στο αφήγημα, απογοήτευσαν τους πολίτες σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τεράστιο λάθος της κυβέρνησης τα φιλοδωρήματα – επιδόματα, ενώ αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές είπε ότι αν το ΜέΡΑ25 μπει στη Βουλή, θα είναι εναντίον του παραλογισμού.

«Δεν μπορώ να σας πω (σ.σ. αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει χειρότερα στις εθνικές εκλογές). Αλλά ότι σίγουρα αυτό το 10% δεν είναι αναστρέψιμο είναι δεδομένο», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Απαντώντας σε ερώτημα αν ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα των εκλογών αποκάλυψε την πρόβλεψη που έκανε ο ίδιος και έπεσε έξω.

Απαντώντας σε ερώτημα αν ο ίδιος (και το κόμμα του) θα συνεργαζόταν με κάποιον μέσα στη Βουλή απάντησε «με όλους». «Και με τη Νέα Δημοκρατία (και με τον ΣΥΡΙΖΑ). Με όλους. Όχι με τη Χρυσή Αυγή», εξήγησε.

Μιλώντας για το 2015 και την περίοδο του ήταν υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για ρήξη και ταυτόχρονα τον υπονόμευαν. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η πλήρης ρήξη εκείνη τη χρονιά δεν θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ.