Δεκτός για να σπουδάσει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένα από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, έγινε ο Βολιώτης μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια Γιώργος Τζώρτζης. Η υποτροφία που προσφέρει το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο στον Βολιώτη μαθητή και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης είναι της τάξεως του 82% για σπουδές Βιοχημείας.

Ο Βολιώτης μαθητής πήγε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει στο Κολλέγιο Ανατόλια το πρόγραμμα διετούς φοίτησης του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Program). Όπως λέει ο ίδιος επέλεξε το ΙΒ γιατί ανέκαθεν τον ενδιέφεραν οι σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άριστος μαθητής από τα χρόνια του Γυμνασίου, ο Γιώργος είχε πλειάδα διακρίσεων τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον χώρο της κολύμβησης με τον οποίον ασχολείται από την ηλικία των 5 ετών. Σήμερα αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ και στις διεθνείς διοργανώσεις εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα, ενώ την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται και με την ομάδα του πανεπιστημίου του Σικάγο.

Από το 2012 έως το 2016, όταν φοιτούσε στο 5ο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στο 2ο Λύκειο του Βόλου, βρισκόταν κάθε χρόνο ανάμεσα στους μαθητές που βραβεύονταν από το Υπουργείο Παιδείας για τις επιδόσεις του, έφτασε στους τελικούς της Πανελλήνιας Ολυμπιάδας Βιολογίας, και το 2014 κρίθηκε επιλέξιμος για τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/CTY Greece. Το 2016 ο μαθητής μπήκε με υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο οικοτροφείο του σχολείου. Ως μαθητής του Κολλεγίου, και με την ομάδα του ΙΒ, παρουσίασε προτάσεις για τη Νομισματική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατακτώντας την 4η θέση πανευρωπαϊκά.

Η πορεία προς τον στόχο δεν ήταν εύκολη, όπως για κάθε παιδί που αλλάζει πόλη και σχολικό περιβάλλον και ζει μακριά από το σπίτι και την οικογένειά του. Ωστόσο ο Γιώργος αποδεικνύοντας ότι είναι φτιαγμένος από τη στόφα του πρωταθλητή, έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του με την ίδια υπευθυνότητα: είτε αυτές αφορούσαν στο διάβασμα είτε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις που απαιτούν καθημερινή προπόνηση, που δύο φορές την εβδομάδα γίνεται διπλή και θέλει τον μαθητή να είναι παρών στο κολυμβητήριο στις 6 το πρωί. Τη χρονιά που πέρασε ο Γιώργος Τζώρτζης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 7.500 μέτρων Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (Ιούνιος, Βεγορίτιδα), τη 2η θέση στα 1.500 μέτρα ελεύθερο, την 3η θέση στα 800 μ. και την 4η θέση στα 400 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων που έγινε στην Πάτρα.

Το πρόγραμμα του ΙΒ που προετοιμάζει τους μαθητές για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τους εισάγει στη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία της ακαδημαϊκής σκέψης, όσο και το Γραφείο Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών (US College Counseling Office) του Κολλεγίου Ανατόλια υποστήριξαν τις δυνατότητες του μαθητή αλλάζοντας τη ζωή του και δίνοντας νέες προοπτικές για το μέλλον του. «Θεωρώ ότι αν είχα μείνει στον Βόλο δεν θα είχα αυτήν την ευκαιρία. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου έμαθα να σκέφτομαι διαφορετικά, να αναλύω, να αναπτύσσω κριτική ικανότητα. Και ζώντας στο οικοτροφείο του σχολείου έμαθα να είμαι αυτόνομος, κάτι που πιστεύω πως θα με βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά μου στην Αμερική» τονίζει ο Γιώργος.

Το Κολλέγιο Ανατόλια συγχαίρει τον μαθητή για την επιτυχία του και του εύχεται καλή επιτυχία στους νέους του ακαδημαϊκούς και αγωνιστικούς στόχους