Βόλος: Διασώθηκε το σπίτι άνεργης μητέρας δύο παιδιών – Εφιάλτης μετά το δάνειο που υπέγραψε ως εγγυήτρια!

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν αυτή που ευελπιστούσε. Αισιοδοξία για την άνεργη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών…

Απόφαση – ανάσα από το Ειρηνοδικείο Βόλου για 30χρονη Βολιώτισσα, άνεργη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, που περιήλθε σε δυσμενή οικονομική θέση από δάνειο της μητέρας της ύψους 241.458 ευρώ, το οποίο είχε υπογράψει ως εγγυήτρια λίγο μετά την ενηλικίωσή της.

Με απόφασή του, την 15/2019, το δικαστήριο δέχεται ότι η υπερχρεωμένη πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις και την εντάσσει στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη (3869/2010), διασώζοντας την πρώτη κατοικία της, μία μονοκατοικία στον Βόλο.

Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει η οφειλέτρια να καταβάλλει τους πρώτους 19 μήνες μηνιαία δόση ύψους 100 ευρώ, αφού αφαιρεθούν τα χρήματα που κατέβαλε η υπερχρεωμένη με βάση την προσωρινή διαταγή.

Στη συνέχεια υπαγορεύει η 30χρονη να καταβάλλει επί 240 μήνες μηνιαίως το ποσό των 99,26 ευρώ από τον Φεβρουάριο του 2021. Η αίτηση υποβλήθηκε το 2014, οπότε η 25χρονη τότε αιτούσα βρέθηκε χρεωμένη με το ποσό του δανείου και υπέρογκους τόκους. Συζητήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2018 και εκδόθηκε 15 Ιανουαρίου του 2019.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η 30χρονη έχει περιέλθει σε οικονομική αδυναμία μην μπορώντας να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της, ενώ το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι δεν είχε δολιότητα.

Εξάλλου από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη συζήτηση της υπόθεσης τεκμηριώθηκε ότι η 30χρονη βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, ενώ είναι άνεργη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες ξεκίνησαν για την νεαρή οφειλέτρια από τα 25 της χρόνια. Ηταν τότε που τράπεζα προσέφυγε εναντίον της. Αργότερα έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη.

Εργαζόταν νυχθημερόν όποτε της δινόταν η ευκαιρία για να μπορέσει να μεγαλώσει την οικογένειά της δουλεύοντας σε εξαντλητικά ωράρια, όμως δεν μπορούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της και οι οφειλές της αυξάνονταν δυσανάλογα, με την τράπεζα να την επιβαρύνει με υπέρογκους τόκους.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση. Τώρα η 30χρονη θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της και ταυτόχρονα να μεγαλώνει την οικογένειά της με ανθρώπινες συνθήκες και όρους.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Προηγούμενο άρθρο«Τσιράκια των εφοπλιστών»
Επόμενο άρθρο“Στον Καιάδα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά ειδικής αγωγής”