ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Βίαια γκρουπούσκουλα όσοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Βόλου

Απίστευτη επίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στους συμμετέχοντες της χθεσινής συγκέντρωσης έξω από το Δημαρχείο Βόλου με αφορμή την ομιλία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαρακτηρίζει κρεσέντο αντιδημοκρατικών ενεργειών τη συγκέντρωση των πολιτών. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια «Ήταν μια αισχρή και βίαιη παράσταση λίγων ατόμων που ανήκουν σε περιθωριακά πολιτικά σχήματα με σκοπό την αξιοποίηση της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά. Κάνει λόγο επίσης για γελοίες αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνες πρακτικές των διάφορων νεροκουβαλητών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να πτοήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας:


«Χτες το βράδυ, στη διάρκεια της εκδήλωσης μας για τις πολιτικές εξελίξεις και την δημοκρατική τομή στην Αυτοδιοίκηση, με ομιλητή το γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, γίναμε μάρτυρες ενός κρεσέντου αντιδημοκρατικών ενεργειών.


Η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων δημοκρατικών κομμάτων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια. Αυτή τη φορά όμως δεν περιορίστηκαν στην αντισυγκέντρωση. Επιχείρησαν το αδιανόητο και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο της εκδήλωσης, με προφανή στόχο, όχι την έκφραση κάποιας διαμαρτυρίας αλλά την ματαίωση της συγκέντρωσης μας. Εξάλλου, η πρόσφατη πρακτική τους στην εκδήλωση με ομιλητές τους υφυπουργούς Κατερίνα Παπανάτσιου και Τάσο Πετρόπουλο δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για το στόχο τους. Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την εκδήλωση τους δόθηκε ο λόγος, αρνήθηκαν να τον πάρουν και με φωνές και συνθήματα εμπόδιζαν για ώρα την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Χτες αρνήθηκαν την πρόταση μας να δοθεί η δυνατότητα σύντομης τοποθέτησης στην εκδήλωση μας σε τριμελή αντιπροσωπεία τους.

Αυτό που έγινε δεν ήταν μια γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία για το θέμα της καύσης. Ήταν μια αισχρή και βίαιη παράσταση λίγων ατόμων που ανήκουν σε περιθωριακά πολιτικά σχήματα με σκοπό την αξιοποίηση της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εισβολείς δέχτηκαν γροθιές και κλωτσιές, αντικείμενα πετάχτηκαν εναντίον τους, ενώ συνεχείς ήταν οι ύβρεις και προσβολές σε βάρος τους που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής των αντιδημοκρατικών στοιχείων στο χώρο έξω από το Δημαρχείο

Είναι ολοφάνερο πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποτυχημένη απόπειρα αναβίωσης των παρακρατικών ομάδων της Δεξιάς που διέλυαν συγκεντρώσεις της ΕΔΑ στις δεκαετίες μετά τον εμφύλιο. Είναι αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας πως τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συγκεντρώσεις και οι όποιοι αντιφρονούντες έχουν δικαίωμα να κάνουν δικές τους συγκεντρώσεις και όχι να επιχειρούν να διαλύσουν αυτές των κομμάτων με τη χρήση ωμής βίας.


Οι αθλιότητες συνεχίστηκαν και μετά την εκδήλωση με την έκδοση ανακοινώσεων που διαστρέβλωναν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας σαν θύματα τους εισβολείς.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άθλιες μεθοδεύσεις αυτών των εξαιρετικά ολιγομελών ομάδων που θυμίζουν τρόπους δράσης φασιστικών οργανώσεων.


Τέτοιες γελοίες αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνες πρακτικές των διάφορων νεροκουβαλητών του βασικού πολιτικού αντίπαλου της σημερινής κυβέρνησης, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να κάμψουν την θέληση μας να αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του θεμιτού δημοκρατικού πολιτικού ανταγωνισμού, δηλαδή της Δημοκρατίας. Οι σημερινές δηλώσεις του σημερινού Δήμαρχου εναντίον του γραμματέα του κόμματος μας δείχνουν ποια πολιτική δύναμη αποτελεί πονοκέφαλο και απειλή για τους σχεδιασμούς κάθε αντιδραστικής δύναμης.

Σχεδιασμοί που εξυπηρετούνται από τις πρακτικές που αντιμετωπίσαμε χτες έξω από το Δημαρχείο. Το πολιτικό μήνυμα και ο λόγος του κόμματος μας θα εξακολουθήσουν να καθορίζουν το τοπικό και κεντρικό πολιτικό σκηνικό, παρά τις προσπάθειες να εμποδιστεί η κοινοποίηση των θέσεων μας στους πολίτες με τον αποπροσανατολισμό θλιβερών επεισοδίων τέτοιου τύπου. Είναι καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αποτυχία οι προσπάθειες αυτών που μας επιτίθενται με βίαιο και χυδαίο τρόπο και αντικειμενικά λειτουργούν παράλληλα με τις επιδιώξεις της σημερινής δημοτικής Αρχής
Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να υψώσουν τείχος απομόνωσης σε αυτές τις ακραία αντιδημοκρατικές πρακτικές
»

Προηγούμενο άρθροΧρυσούλα Διαβάτη: Βοηθάμε τους ξένους και οι Έλληνες κοιμούνται στα πεζοδρόμια
Επόμενο άρθροΣυλλαλητήριο για Μακεδονία: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα – Με χημικά αντέδρασαν τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ