5.9 C
New York
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλοςΒουλιάζει από επισκέπτες ο Βόλος. Έναρξη των εκδηλώσεων σήμερα

Βουλιάζει από επισκέπτες ο Βόλος. Έναρξη των εκδηλώσεων σήμερα

sakis-rouvas-xristougennaΟρδές… επισκεπτών από κάθε μέρος της Ελλάδας αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα το Βόλο, ο οποίος φορά και επίσημα τα γιορτινά του. Ο κορυφαίος Ελληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς, το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη χώρα ύψους 24 μέτρων με τα 80.000 λαμπιόνια του, ο μπλε ουρανός και η φωτισμένη Αργώ, αποτέλεσαν πόλο έλξης για εκδρομείς από κάθε γωνιά της χώρας, που θα δώσουν το παρών στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στην παραλία της πόλης.

Από Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ακόμη και από την Εδεσσα αναμένονται εκδρομείς οι οποίοι θα συμμετέχουν μαζί με όλο το Βόλο στη μοναδική τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Οργανωμένοι σε γκρουπ ή με ιδιωτικά ΙΧ, εκατοντάδες αναμένεται να είναι οι επισκέπτες για το άναμμα των γιορτινών φώτων.

Ο Σάκης Ρουβάς ως επίτιμος προσκεκλημένος θα σημάνει την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής  και θα αποκαλύψει το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, στον οποίο φέτος προστίθεται το υψηλότερο δέντρο της Ελλάδος ύψους 24 μέτρων με 80.000 λαμπάκια μαζί με την επιβλητική «Αργώ» και τον εντυπωσιακό «μπλε ουρανό».

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 40 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα  100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.

Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με χιλιάδες βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» του αγαπημένου μας Σάκη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 80 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου και του Voice and Voices, 60 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος (Σχολή Χορού Break a Move) και Βάσω Τηλιοπούλου (Σχολή Χορού Chorus Line), ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η Σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, δηλαδή το σημαντικότερο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά από το δυναμικό μίας μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.

«Κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Οταν θέλουμε, μπορούμε». Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει, γιατί έτσι πετύχαμε να είναι σήμερα ο Βόλος μας ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός και αυτή την εποχή του χρόνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

·19:00– Ο Σάκης Ρουβάς ως επίτιμος προσκεκλημένος θα σημάνει την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής στην παραλία του Βόλου και θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, στον οποίο φέτος προστίθεται το υψηλότερο δέντρο της Ελλάδας ύψους 24 μέτρων με 80.000 λαμπάκια μαζί με την επιβλητική «Αργώ» και τον εντυπωσιακό «μπλε ουρανό».

·20:00– «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος»: ο Σάκης Ρουβάς με τον Δήμαρχο Βόλου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες θα προχωρήσουν κατά μήκος της οδού Δημητριάδος και θα κατευθυνθούν προς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

·21:30– Μετά το πέρας της τελετής θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα ΜΜΕ στο Volos Palace.

taxydromos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular