Βραβείο τιμιότητας διεκδικεί μια γυναίκα που πασχίζει καθημερινά για το μεροκάματο, που βρήκε στο καφέ που διατηρεί απέναντι από τον σταθμό του ΟΣΕ στο Βόλο και παρέδωσε στην Αστυνομία, τσάντα που περιείχε 20.000 Ευρώ.

Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του καφέ ΤΑΧΕΙΑ, απέναντι από τον σταθμό του ΟΣΕ και το ΠΕΔΥ Βόλου, Άννα Μιαρίτη, που σε δηλώσεις της εξήγησε ότι η τσάντα έπεσε από πελάτη του καταστήματος πίσω από μια καρέκλα.
Σύμφωνα με την ίδια, χθες το πρωί όπως κάθε μέρα εξυπηρετούσε τον κόσμο που πηγαίνει καθημερινά στο καφέ. Μετά τις 11 το πρωί είχε κίνηση το καφέ και ενώ η κίνηση κόπασε, η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε δύο νεαρούς που κοιτούσαν επίμονα στην εξωτερική πλευρά του καταστήματος.

Η κ. Μιαρίτη βγήκε να δει τι κοιτάζουν και πρόσεξε ότι πίσω από μια καρέκλα είχε πέσει μια τσάντα που ήταν μισάνοιχτη και μπόρεσε να διακρίνει δύο σακούλες με χαρτονομίσματα.
Η ίδια ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα στο κατάστημα πήγαν δύο αστυνομικοί, που αφού ενημερώθηκαν τι είχε γίνει πήραν την τσάντα και τη γυναίκα και πήγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Εκεί η τσάντα ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε 20.000 Ευρώ. «Δεν πίστευα στα μάτια μου ότι υπήρχαν τόσα χρήματα. Επίσης στην τσάντα υπήρχαν έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη της», τόνισε η ιδιοκτήτρια.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που ασχολήθηκε με την υπόθεση, εντόπισε από το διαβατήριο που υπήρχε στην τσάντα τον ιδιοκτήτη της ο οποίος και κλήθηκε να μεταβεί για να την παραλάβει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εργολάβο, κάτοικο Αθηνών που ταξιδεύει συχνά ενώ όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης – κάτοχος της τσάντας έδωσε τα νόμιμα εύρετρα στη γυναίκα, επιβραβεύοντάς την, αν μη τι άλλο, για την εντιμότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της.