Αυστηρότερη στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κυρίως σε ότι αφορά τις παράνομες σταθμεύσεις, εμφανίζεται η Τροχαία Βόλου το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να μπει μια ελάχιστη τάξη στο αλαλούμ που δημιουργούν στον κέντρο του Βόλου η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η απουσία οδικής παιδείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, τον Δεκέμβριο του 2016 που ήταν ένας μήνας με αυξημένη παραβατικότητα, βεβαιώθηκαν 944 παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις όταν ο μέσος όρος κάθε μήνα ανέρχεται περίπου σε 500- 600 κλήσεις.

Με την αναπροσαρμογή της τακτικής της, η Τροχαία με εντονότερη παρουσία στο κέντρο του Βόλου, τακτικότερους ελέγχους και ελαχιστοποίηση της ανοχής, τα πρόστιμα του Φεβρουαρίου έφτασαν τα 736 με σχεδόν ισάριθμες αφαιρέσεις στοιχείων κυκλοφορίας των οχημάτων, δηλαδή με αφαίρεση πινακίδων.

klisiΤο χρηματικό πρόστιμο είναι 80 ευρώ και αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου 40 ευρώ. Η πληρωμή του δεν επηρεάζει τη διαδικασία παρακράτησης των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία του οχήματος που του έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες μόνο την ημέρα της αφαίρεσης προκειμένου να κινηθεί το όχημα από το σημείο της παράβασης μέχρι το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Εάν το όχημα, κινείται χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας το επόμενο διάστημα, υποβάλεται μήνυση κατά του οδηγού ενώ εάν κατέχει τις πινακίδες και δεν τις φοράει στο αυτοκίνητό του, βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Η αυξημένη παρουσία της Τροχαίας και για όσο διαρκεί, έχει θεαματικά αποτελέσματα στις κεντρικές αρτηρίες και το κυκλοφοριακό πρόβλημα ελαχιστοποιείται. Οι διελεύσεις σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, γίνονται ανεμπόδιστα αλλά όταν αποσυρθούν οι τροχονόμοι, η κατάσταση επιδεινώνεται μέχρι την επόμενη επιχείρηση της Τροχαίας κ.ο.κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα, εφόσο ξεπεραστούν κάποια διαδικαστικά, θα βγουν στους δρόμους και οι 2 γερανοί της Τροχαίας.

Πηγή: MYVOLOSNET