Η αυθεντικότητα ενός ανθρώπου είναι συνώνυμο της αυτοπεποίθησης και της προσωπικής του ευημερίας. Σε μια εποχή που οι διαπροσωπικές σχέσεις γίνονται ολοένα και δυσκολότερες είναι δύσκολο να διατηρήσει κανείς την αυθεντικότητά του, όμως όχι ακατόρθωτο. Ιδού τα 10 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανδρών:

1. Διατηρούν την αυτοεκτίμησή τους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δε χάνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους ακούγοντας τα αρνητικά σχόλια των γύρω τους. Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν περιμένουν την επιβεβαίωση από κανέναν.

2. Εκφράζουν τις σκέψεις τους

Είναι εκφραστικοί και δε ντρέπονται να πουν τη γνώμη τους. Ξέρουν πως η γνώμη τους μετράει, αλλά δεν επιβάλλουν την άποψή τους.

3. Θέτουν στόχους

Έχουν τα δικά τους όνειρα και ψάχνουν να βρουν δρόμους που θα τους οδηγήσουν στην εκπλήρωσή τους. Δεν μπαίνουν σε κοινωνικά καλούπια και ακολουθούν τις επιθυμίες και τους στόχους τους, χωρίς παρεμβολές.

4. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Γνωρίζουν καλά ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν ντρέπονται να παραδεχτούν τα δικά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

5. Κάνουν και δέχονται κοπλιμέντα

Επαινούν τους συνανθρώπους τους που επιτυγχάνουν χωρίς να νιώθουν ζήλια και ανασφάλεια και δέχονται και οι ίδιοι τα κοπλιμέντα των άλλων χωρίς ντροπή, γιατί ξέρουν ότι τα αξίζουν.

6. Δεν κρίνουν τους άλλους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό το λόγο δε νιώθουν την ανάγκη να (κατα)κρίνουν και να μειώσουν τους γύρω τους για να νιώσουν ανώτεροι. Λένε τη γνώμη τους όποτε τους ζητηθεί, χωρίς να κατηγορούν ή να επιβάλλουν τη δική τους άποψη.

7. Δεν είναι ανασφαλείς

Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δε λαμβάνουν υπόψιν τα μειωτικά σχόλια των γύρω τους. Η ανασφάλεια δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους και τολμούν να κυνηγήσουν τους στόχους τους.

8. Δεν τους τρομάζει ο φόβος της αποτυχίας

Πιστεύουν ότι οι αποτυχίες είναι μαθήματα που τους οδηγούν στην κορυφή, γι’ αυτό δεν ακολουθούν τον ευκολότερο δρόμο για να φτάσουν στους στόχους τους, αλλά προσπαθούν και δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες στην πρώτη αποτυχία.

9. Τηρούν το λόγο τους

Είναι αξιόπιστοι και δεν αλλάζουν γνώμη και άποψη. Είναι προβλέψιμοι (με την καλή έννοια) και δε φέρνουν αναταράξεις στην ομάδα τους με συχνές και χωρίς λόγο αλλαγές σχεδίων.

10. Είναι ευχαριστημένοι με όσα έχουν

Νιώθουν ευγνωμοσύνη για όσα έχουν και δεν ψάχνουν την ευτυχία στην απόκτηση πληθώρας υλικών αγαθών. Ενοχλούνται από την αχαριστία και νιώθουν ευτυχισμένοι με όσα έχουν καταφέρει, χωρίς να επαναπαύονται και να σταματούν τις προσπάθειες για την επίτευξη όλων τους των στόχων.