“Διαφωνώ με τα μέτρα, δεν εννοώ όμως ότι δεν θα τα ψηφίσω”, δήλωσε ο κ. Ζουράρις.

Ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ότι αφορά στα μέτρα είπε πως δεν ξέρει ακόμη τι θα πράξει, “θα δω τι θα ψηφίσω” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας “με όλα (τα μέτρα) διαφωνώ”, αλλά επισήμανε παράλληλα πως “δεν λέω ότι δεν θα ψηφίσω”.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας άφησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Προσέθεσε επίσης ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

«Στα θέματα της Παιδείας ποιες θέσεις πρέπει να επικρατήσουν οι θέσεις του Μητσοτάκη ή του Ζουράρι; Η Παιδεία του Μητσοτάκη ή η Παιδεία του Ζουράρι; (…) Να βγάζουν το σκασμό και να ακούνε τον Ζουράρι» είπε ακόμη στον ΑΝΤ1.

«Ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτον θα δω τι θα ψηφίσω, μπορεί και να φύγω από την κυβέρνηση… Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και αποικία χρέους. «Όσα ψηφίσουμε, είναι απότοκον της ήττας της Ελλάδας» πρόσθεσε. «To αφορολόγητο θα έχει κλιμακώσεις και θα έχει αντίμετρα» είπε πάντως ο υφυπουργός.

Ο κ. Ζουράρις αποκάλυψε δε ότι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε την Πέμπτη στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία πάει για αρχές Μαΐου και σε έκτακτο Eurogroup θα συζητηθεί το χρέος.

Με τα αντίμετρα, υποστήριξε μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή. «Τα μπαλώματα του Δεκεμβρίου με τα 650 εκατ. ευρώ δεν είναι παράλληλο πρόγραμμα;» διερωτήθηκε ακόμη ο υφυπουργός.

Με λίγα λόγια ο Κώστας Ζουράρις φαίνεται ότι περιμένει, όπως όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης τα αντίμετρα ως… ομπρέλα για να περάσει η καταιγίδα των μέτρων…

Άφησε πάντως ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και να φύγει… το ανέφερε πάντως όπως είπε και αυτό ως ένα ενδεχόμενο…”Αποφάσισα”, είπε πάντως, “ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να κυβερνήσει η Αριστερά, όταν αλλάξω γνώμη θα φύγω”.